Interrail i Europa

Interrail i Europa

Interrail er en spændende og eventyrlig rejseform, der er perfekt for dig, der ønsker at se mest muligt at verden. Overvejer du at tage på interrail i Europa, er der garanti for, du får oplevelser, du aldrig vil glemme.

Herunder kan du læse mere om, hvad interrail er for en rejseform. Og du får gode råd til at planlægge din rejse, så du får se og oplevet de smukkeste områder af Europa.

Hvad er interrail?

Om navnet fortæller, er interrail en rejseform, hvor du som rejsende oplever flere steder af en nation eller et kontinent med tog. Rejseformen bygger på, at du har et "pas", der giver dig fri adgang til at stige på tog indenfor et bestemt område. Der er flere grunde til, at interrail er en populær rejseform.

Rejseformen giver dig blandt andet disse fordele og muligheder:

 • Du kan komme nemt og sikkert rundt i Europa med tog
 • Du kan rejse alene eller sammen med andre
 • Du bestemmer selv, hvor du vil rejse hen, og hvor lang du vil opholde dig på hver destination 
 • Du rejser billigt og effektivt
 • Du bestemmer, hvor lang tid din rejse skal vare i alt

Det er den store grad af frihed til selv at tilrettelægge ophold kombineret med de billige rejsevilkår, der i mange år har gjort interrail i Europa til den foretrukne måde at se verden på.

Hovedparten af alle interrailers (som de rejsende kaldes), benytter sig af hostels til overnatning. Hostels er en budgetvenlig måde at indkvartere sig på, og du kommer til at bo sammen med andre eventyrlystne mennesker.

Værd at vide om pas til interrail i Europe

Siden år 1972 har det været muligt for danskerne at tage på interrail. Det unikke ved Danmark er, at vi altid har været en del af Interrail-programmet. Det er hovedsageligt unge mellem 18-25 år, der bruger rejseformen. 

Du skal være opmærksom på, at der findes forskellige udgaver af interrail-pas. De varierer i forhold til, hvor lang tid de gælder. Når du planlægger dit eventyr i Europa, skal du sørge for at vælge et pas, som passer til dine ønsker for oplevelser, og hvor lang tid du har afsat til at være afsted.

Der findes 2 typer af pas. Den ene variant handler om geografi, mens den anden handler om tid. Har du ønske om at rejse rundt i 1 land, skal du vælge pas, som matcher denne nation. Og vil du være afsted i længere tid og krydse landegrænser, skal dit pas til togrejser passer hertil.

Det mest udbredte pas er "Global Pass". Denne udgave gælder 1 måned, hvor du kan rejse frit rundt mellem lande og byer.

Sådan planlægger du dit interrail eventyr

Du behøver ikke at have erfaring med at planlægge rejser for at sammensætte det perfekte backpackereventyr. Det kræver ikke mere end nysgerrighed og hyggelige stunder ved computeren eller på mobilen, hvor du undersøger, hvilke lande og områder i Europa, du gerne vil besøge.    

Det er en god idé at lave en mappe eller en virtuel liste på mobilen, hvor du gemmer de steder, du ønsker at besøge. Når du har udpeget dig en række forskellige steder, er du klar til at gå mere i detaljen med, hvor lang tid du ønsker at opholde dig hvert sted. Og du kan planlægge din rejse i forhold til geografi. 

Du får den mest smidige og komfortable rejse, når du på forhånd ved, hvor du skal til fra sted til sted. 

Der findes ikke nogen tilgang til interrail i Europa, der er mere rigtig eller forkert end andre. Har du lyst til at være flere dage i en bestemt, europæisk by, kan du frit gøre dette. Og er der storbyer, som andre backpackere anser som en nødvendighed at tage hen til, mens du ikke ser charmen ved at være disse steder, kan du planlægge dit eventyr uden om disse storbyer. 

Du skal huske at bestille togbillet på forhånd, så du er sikret transport fra sted til sted. Med et Interrail-pas kan du ændre i dine billetter, hvilket er en fordel, hvis du er kommet til at forelske dig i et sted, du ønsker at blive længere end først planlagt.

Dette udstyr skal du have med på Europe interrail

Et er at planlægge interrail i Europa i forhold til steder og tid. Noget andet er det at forberede sig praktisk. Det er afgørende for din glæde, tryghed og komfort, at du sørger for at købe det bedste backpacker-udstyr, før du tager afsted på dit livs uforglemmelige rejse.

Du skal have basisudstyr til vandring og søvn. Det gælder blandt andet:

 • Vandresko- eller støvler
 • Vandrerygsæk
 • Regntøj
 • Vandretøj (eller sportstøj der giver dig optimal bevægelsesfrihed)
 • Vandresokker
 • Sovepose 
 • Liggeunderlag
 • Oplader til mobil eller tablet 
 • Vandtæt beskyttelse til dine elektroniske enheder

Du skal forvente, at du i gennemsnit kommer til at gå 10km på de dage, hvor du ikke kører i tog. Derfor skal dit tøj og ikke mindst dit fodtøj være behageligt og slidstærkt.

Tilbage til blog

Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort.